ingyenes webstatisztika
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Nyitva vagyunk, repülünk!

Lepd meg szeretteidet egy jövőbeni élménnyel! A jegyeink a kiállítási dátumtól 1 évig felhasználhatók. A jegyeket e-mailben vagy postán tudjuk küldeni, de személyesen is átvehetők. Hívj minket, írj nekünk!

Sétarepülés: 35.000 + Áfa/fő (Gyerekeknek félár)

Telefon: +36704362727

(Ha nem tudjuk felvenni, pár órán belül visszahívjuk!)

>> MEGRENDELÉS <<Gyakran ismételt kérdések

Kérdés: Az ország mely részén vagytok/lehet veletek repülni?

Válasz: Budapestiek vagyunk, de mivel Budapest felett a hőlégballonozás nem megengedett, a Velencei tó mellett repülünk, ott történik a felszállás. Ezért ott, mert a Velencei tó környékének széljárása és a terep felszállásra és leszállásra is kiválóan alkalmas. Más helyszínt sajnos nem tudunk vállalni.

Kérdés:
Mikor lehet ballonnal repülni?

Válasz: Egész évben, télen-nyáron, de a ballonozás időjárásfüggő. Azaz, nagy szélben és csapadékos időben nem lehet felszállni. A ballonozásra kitűzött nap előtt értesítést küldünk a hőlégballon utasainak, hogy másnap az idő megfelelő lesz-e az utazásra. Ha nem, más napra egyeztetünk.

Kérdés:
Milyen napszakban lehet repülni?

Válasz: A légköri viszonyok meleg napokon csak a reggeli (nyáron a kora reggeli), napkelte utáni órákban, illetve késő délután, a napnyugta előtti pár órában teszik lehetővé a repülést. Télen egész nap lehetőség van rá.
 
Kérdés: Milyen hosszú egy repülés?

Válasz: Általában 40-70 perc a felszállástól a landolásig, de ezt megelőzi a ballon felállításának izgalmas de fáradságos munkája, ami további 40-60 perc.

Kérdés: Irányítani lehet a hőlégballont?

Válasz:
Nem jellemző. :) A ballont viszi a szél, amerre épp kedve tartja. A szél azonban különböző magasságokban különdöző irányokba fúj, így némiképp kontrollálható, de nem a kormányozhatóság a sport erőssége. Ezért is van az, hogy a ballont "követi" egy autó, amely a landlást követően hamarosan érkezik és a ballon összecsomagolása után visszaviszi az utasokat a kiindulási pontra.

Kérdés:
Veszélyes sport?

Válasz:
Nem. A repülő sportok közül ez a legbiztonságosabb, Magyarországon sosem követelte senki életét. Sőt, sokaknak még a tériszonya is elmúlik a ballon kosarában.

A te kérdésed pedig?

Neved:
E-mail címed:
Kérdésed: